vođene ture

organizirane ture uz iskusnog vodiča

organizirane ture s vodičem

Iskušajte avanturu vožnje quada na Velebitu kroz naše vođene ture. Cerovac Quad Adventures vođene ture potiču adrenalin i radost kroz nezaboravno iskustvo. Upoznajte neistražena mjesta Velebita vožnjom quada na prirodnim planinskim putevima, a sa svime će Vas pobliže upoznati iskusni lokalni vodič.

1. COUNTRYSIDE
Uzbudljiva voznja zaseocima oko Gračaca s uspinjanjem na vidikovac iznad Gračaca. Voznja traje cca. 60-80 min.Odlična ruta za prvi puta osjetiti kvad i njegove mogućnosti. Prilagođena vozačima bez iskustva.

2.CEROVAC CAVES
Voznja šumskim putevima Velebita uz posjetu crkve Sv. Marka (poznata kao Svetinja zbog legende da kapi koje padaju na oltar ozdravljuju bolesnu djecu, te iz tog razloga ljudi ostavljaju odjeću bolesne djece u samoj špilji vjerujući da ukoliko voda u špilji kapne na odjeću ozdravljuje). Nakon toga dodatno je moguća vožnja do Gornje cerovačke špilje uz posjetu iste. Također prije povratka poslužujemo famoznu ličku kobasicu s roštilja.
Ruta bez posjete špiljama traje nekih 3 sata, a ukoliko se posjećuju špilje dodatni 90-180 min ovisno o tome da li se posjećuje samo Gornja špilja ili i donja.

3.TULOVE GREDE
Ruta kreće s ličke strane Velebita kroz duboku šumu te se vozimo starom “majstorskom cestom” uz koju se nalaze mnogi spomenici i obilježja domovinskog rata.Dalje prolazimo pored spomen obilježja filma “Winnetou”, te se nakon toga uspinjemo na vrh “Kraljica” s kojeg se pruža prekrasan pogled na Tulove grede te morsku obalu. Dodatno je uz simboličnu naknadu moguća organizacija roštilja na imanju sa 20 sjedećih mjesta tik uz Tulove grede. Nakon roštilja povratak u Gračac. Trajanje rute 5-6 sati ovisno o mogućnostima grupe.
U ljetnim mjesecima za iskusnije vozače rutu nastavljamo do kanjona rijeke Zrmanje i kupališta u Muškovcima gdje se gosti osvježe u prekrasnoj rijeci Zrmanji i ručaju u jednom od restorana uz samu rijeku. U tom slučaju ruta sveukupno potraje do 8 sati (odnosno to je cjelodnevna ruta).

 

Lokacija:

Grab 48, 23440 Gračac, Croatia

Kako to izgleda:

Vođene ture

ture vodi:

Darijo Pezer

GALERIJA